Öppna sidans huvudnavigering Öppna sidans huvudnavigering Hoppa till sidans innehåll Hoppa direkt till artikel

Håll en egen RUS-workshop

Personer runt ett bord diskuterar och skriver postitlappar.
Grupperna fick börja med att diskutera bilden av Norrbotten. Magdalena Forsman slog ett slag för att jobba med stolthet och ambassadörskap. Foto: Sara Stylbäck Vesa

Just nu genomför vi en lång rad samtal över hela länet. Vi besöker alla 14 kommuner för att samla in kunskap, tankar och perspektiv om hur Norrbotten borde utvecklas fram till 2040. Men vi kan helt enkelt inte träffa alla på plats. Därför finns möjlighet för dig och din organisation att ge inspel genom en egen workshop med digitalt stöd!

Så här gör du:

  1. Boka ett möte på 60-75 minuter för den grupp du vill samla för att ge inspel,
    minst 3 personer.
  2. Skriv ut arbetsmaterial och instruktioner i PDF.
  3. Samla gruppen och följ instruktionerna i den film som du ser här ovan.
  4. Ni skriver i slutet av mötet in era inspel i ett formulär som ni får länk till i filmen.

Har du frågor eller funderingar?

Hör av dig till tove.cullhed@norrbotten.se så återkommer vi så fort vi kan!

 

FAQ

För att det ska vara enkelt att genomföra workshopen bör ni vara mellan 3-16 personer, det innebär högst 4 personer och 4 bord. Om du är van att hålla workshops kan du göra det med fler personer men räkna då med att du kan behöva lite extra tid när alla ska kunna hitta till sina bord och byta bord i mitten av workshopen. 

I grund och botten är detta för alla företag, föreningar och andra organisationer som tycker det är viktigt att ge inspel till den nya regionala utvecklingsstrategin. Ni kanske är ett företagsnätverk, en kommunavdelning eller en idrottsförening - workshopen passar för många.  

Alla svar som ges till den regionala utvecklingsstrategin samlas in och analyseras i samband med att vi sätter samman den första remissen till ny regional utvecklingsstrategi. Det handlar om att hitta de större mönstren, det som många identifierat som viktigt att samarbeta kring på vår väg mot 2040. Samtidigt tar vi hänsyn till att behov, utmaningar och önskemål ser olika ut i olika delar av länet. Vi bearbetar detta till ett dokument som beskriver de behov, utmaningar och visioner som norrbottningarna bidragit med.